Monday, November 7, 2011

Mulligatawny soep

Wat wij met Indonesië hebben, hebben de Engelsen met India. Behalve dat je overal in de UK een goeie curry kunt eten, heeft de koloniale tijd ook invloed gehad op de Indiase keuken. Wij hebben nasi en de rijsttafel, de Engelsen Mulligatawny. Een heerlijke Anglo-Indiase soep, lekker als voorgerecht of lichte lunch.

Ingrediënten (2 personen):

1 eetlepel zonnebloemolie
1/2 theelepel versgeraspte gemberwortel
1 geperste teen knoflook
1/2 theelepel komijn
1/2 theelepel korianderpoeder
1 theelepel currypoeder
mespunt cayennepeper
1 kipfilet, in kleine blokjes gesneden
75 gram rode of gele linzen (gewassen)
600 ml kippenbouillon
zout
citroensap (ongeveer een halve eetlepel)
fijngehakt korianderblad

Bereiding:

Verhit de olie in de pan op middelhoog vuur.
Voeg de gember en knoflooktoe en roer 10 seconden.
Voeg de komijn, koriander, currypoeder en cayenne toe. Roer 10 seconden.
Voeg de stukjes kip toe en roer deze een paar keer goed om, todat ze zijn dichtgeschroeid.
Doe de linzen erbij, met de bouillon en het zout. Breng aan de kook.
Dek de pan (gedeeltelijk) af en laat alles op laag voor 45 minuten koken.
Voeg het citroensap en korianderblad toe en roer deze goed door de soep.
Serveer heet.

No comments: