Monday, November 7, 2011

Kip Fajitas.

De supermarkten liggen vol met kruidenmengsels, boemboes, sausjes enzovoorts om je eten een exotische smaak te geven. Voor snelle maaltijden zijn deze ideaal. Zo heb je de Mexicaanse kruidenmengsels voor verschillende vleesgerechten. Zelf heb ik altijd een zakje kip-fajitas-mengsel in huis. Een Mexicaan zal hier waarschijnlijk zijn neus voor ophalen, maar ik ben er tevreden mee.

Ingrediënten (1 a 2 personen):

1 kleine ui
1 a 2 tenen knoflook
1/2 chilipeper, fijn gesneden (of gedroogde chilipoeder)
1 halve paprika, in strookjes gesneden.
1 a 2 tomaten (afhankelijk van de grote), in blokjes gesneden
1 kipfilet
een half zakje fajitas-kruiden


Bereiding:

Snij de ui in dune (halve) ringetjes en fruit deze in de pan met een lepel zonnebloemolie.
Als de ui glazig wordt en licht begint te verkleuren, voeg de fijngehakte knoflook en chili toe. Laat deze een minuutje op het zachte vuur meebakken.
Roer er de strookjes paprika doorheen en bak deze ook een minuut mee.
Snij intussen de kipfilet in dunne stroken.
Voeg de kipfilet bij het uien / paprikamengesl en roer een paar keer goed om tot de kip is dichtgeschroeid.
Voeg een half zakje kruiden toe en roer een paar keer goed om, totdat de kip goed bedekt is.
Roer daarna de tomatenblokjes er doorheen. Doe er eventueel een paar eetlepels water bij als het te droog blijft. Er moet een soort van sausje ontstaan.
Laat alles een minuut of 5 stoven.
Dien op met cashewnoten en een lepel hüttekäse.

No comments: