Thursday, October 6, 2011

Gekruide zalmrepen.

Een fijn visgerecht, waarbij je tuinkruiden kunt gebruiken.
Warm, hartig en snel te maken.

Ingrediënten (per persoon):

1 zalmfilet, in dikke repen gesneden
3 eetlepels gehakte tuinkruiden
olijfolie
1 teen knoflook (uitgeknepen)
crème fraiche (eventueel light) of volle yoghurt


Bereiding:

Verdeel de gehakte tuinkruiden over een bord of snijplank en druk de zalmrepen in de kruiden totdat ze ermee bedekt zijn.
Zet het vuur middelhoog, doe de olie in de pan en knijp er een teen knoflook in uit.
Voeg direct de visrepen toe en bak ze om-en-om tot ze verkleuren.
Voeg een paar eetlepels (demi-) creme fraiche toe, draai het gas laag en laat de zalm kort nagaren.

Breng op smaak met zout en peper.

Lekker met gewokte of gestoomde kool, zoals paksoi.


No comments: